Η Κουνταλίνι Γιόγκα είναι ένας από τους πιο πολυδιάστατους τύπους γιόγκα. Συνδυάζει τη σωματική άσκηση με έμφαση στην αναπνοή, τον διαλογισμό και την απαγγελία των μάντρα (ιερών στίχων). 

 

 

Κύκλος Βιωματικών Εργαστηρίων _ Η Αλχημεία του ευατού

με την Αναστασία Κουλένκο

Κυριακή 28/1/2018 _ Απελευθέρωση από το στρές

Το στρες είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού στις πιεστικές καταστάσεις. Οι αιτίες του στρες είναι πολλές: προσδοκίες, γνώμη των άλλων, κακή διαχείριση του χρόνου, σχέσεις, εκκρεμότητες, καταστροφολογία, δύσκολη οικονομική κατάσταση και διάφορα άλλα. Όταν κάποιος άνθρωπος νιώθει στρες το σώμα του είναι σε ένταση και ο εγκέφαλός του πυροδοτείται από πολλαπλές σκέψεις, χάνεται η επαφή με τον εαυτό. Το παρατεταμένο καθημερινό στρες φθείρει τη σωματική και την ψυχική υγεία, μειώνει την ποιότητα ζωής. 

Σε αυτό το εργαστήρι θα διδαχτούν δυναμικές τεχνικές Kundalini Yoga που βοηθούν να απελευθερώσουμε την χρόνια ένταση από το σώμα, να κτίσουμε μια εσωτερική δύναμη και σταθερότητα, καθώς επίσης και απλές τεχνικές (πρώτες βοήθειες) για καθημερινή πρακτική, για να αποβάλουμε το στρες, το άγχος, την αγανάκτηση και να έχουμε καθαρό νου και ήρεμη καρδιά, για να μπορέσουμε να λειτουργούμε αυθεντικά και να παραμένουμε υγιείς και ευτυχισμένοι ακόμα και στις δύσκολες και αγχωτικές συνθήκες, και να τις αποφύγουμε ή να τις αλλάξουμε προς όφελός μας.

 

Σε αυτόν τον κύκλο εργαστηρίων ‘Η Αλχημεία του εαυτού’ διδάσκονται πρακτικές της Κουνταλίνι Γιόγκα που ενισχύουν το Πρανικό Σώμα, βοηθούν στη διαχείριση  της ζωτικής ενέργειας, εξισορροπούν το νου και ανοίγουν το κέντρο της καρδιάς, γεφυρώνουν την συνείδηση του πεπειραμένου στο ‘Άπειρο.

Για να μπορέσουμε να ζήσουμε την φωτεινή μας πλευρά: να γίνουμε το κανάλι της θεραπείας, να έχουμε περισσότερη συμπόνια και κατανόηση, να συγχωρούμε, να βλέπουμε το τέλειο στις ατέλειες, να έχουμε την δύναμη για να εμψυχώνουμε και να ζούμε στην αγνότητα

Αυτά τα εργαστήρια απευθύνονται  σε όσους αναζητούν αλλαγές, τρόπους να λειτουργούν καλύτερα στην καθημερινότητά τους και είναι έτοιμοι για ψυχικές και σωματικές προκλήσεις, προκειμένου να ζήσουν την προσωπική τους μεταμόρφωση.

Δεν χρειάζεται να έχετε τέλεια σωματική κατάσταση και διάπλαση, η να πιστεύετε κάτι συγκεκριμένο. Η Κουνταλίνι Γιόγκα θα δουλέψει για σας εάν μπορείτε να αναπνεύσετε και να κινήσετε το κορμί σας. Το δώρο της είναι η εμπειρία που θα φτάσει κατευθείαν στη καρδιά σας.

 

Προτείνονται άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα

Εισφορά Εργασηρίου: 15 ευρώ